GLASNUDELSALLAD MED TOFU!

I samarbete med Smakbox och Kikkoman
GLASNUDELSALLAD MED TOFU
400 g tofu naturell eko (Yipin)
2 msk Poke Sauce
2 msk Ponzu Soja Sauce
1 msk sesamolja
Lägg tofun mellan två bitar hushållspapper, ställ något tungt ovanpå, och låt stå ca 20 min.
Tärna sedan tofun, häll över marinaden
och låt marinera i ca 20 minuter.
Hetta upp en teflonpanna, häll över tofu samt marinad, och stek på medelvärme tills tofun får en fin stekyta.
Ställ åt sidan så länge, och gör iordning resten av ingredienserna till salladen.
200 g glasnudlar kokta enligt instruktion på förpackningen
0,75 dl Kikkoman Poke Sauce
0,5 dl Kikkoman Ponzu Soja Sauce
3 st vitlöksklyfta riven
2 msk ingefära färsk riven
1 msk sesamolja
Chiliflakes
400 g vattenmelon tärnad
200 g sockerärtor strimlade
Isbergssallad skivad
5 st salladslök ansad skivad
1 st avokado tärnad
Salt
Vispa ihop Poke Sauce, Ponzu Sauce, sesamolja, vitlök, ingefära samt chiliflakes.
Koka glasnudlarna enligt instruktion på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten, och vänd ner dem i dressingen.
Blanda sedan glasnudlarna med vattenmelon, sockerärtor, isbergssallad, salladslök, avokado och salt.
Lägg över salladen på ett passande fat,
och toppa med stekt tofu.

Gillar
Kommentarer







