GAZPACHO MED JORDGUBBAR

Fortfarande otroligt varmt, både utomhus och i köket 🥵 så kall mat, och i detta fall en kall soppa är vad som orkas med!

GAZPACHO

600 g tomat (stora) sköljda delade
250 g körsbärstomat halverad
1 st gurka delad i bitar
1 st snackpaprika röd urkärnad, i bitar
2 st lök färsk hackad
5 st vitlöksklyfta hackad

2 - 3 dl grönsaksbuljong
1 dl olivolja
Flingsalt en nypa 🤏
Chiliflakes en nypa
10 - 12 st jordgubbar
Basilika

Mixa samman alla grönsaker samt basilika, olivolja, salt och chiliflakes, tills det blivit en puré.
Späd med buljong lite i taget, till en lagom konsistens. Soppan ska vara ganska tjock. Smaka av eventuellt behövs mer salt och chiliflakes. Mixa till sist ner jordgubbar för en lite rundare smak, och sötma. Låt stå i kylen minst en timme, men gärna två.

Servera gärna med lite finhackad lök, gurka, krutonger och några droppar olivolja.

Gillar

Kommentarer