FYLLT BRÖD MED MOZZARELLA & OLIVER!

FYLLT BRÖD MED MOZZARELLA & OLIVER

50 g jäst
75 g smör
5 dl mjölk
2 msk honung
2 tsk salt
13 dl vetemjöl special (ungefär)...
FYLLNING
2 st mozzarella tärnad
1,5 dl oliver blandade färger grovt hackade
1 dl parmesan grovt riven
0,5 dl basilika färsk strimlad
3 msk timjan färsk

Smält smöret, tillsätt mjölk och låt bli fingervarmt.
Smula ner jäst i en bunke, tillsätt degspadet och rör ut jästen.
Blanda ner salt, honung och huvuddelen av mjölet.
Arbeta samman degen tills den blivit smidig. Låt sedan jäsa i 45 minuter under en bakduk.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord, och knåda igenom den.

Dela degen i två delar, och kavla ut varje deg till en rektangulär tjock platta. Lägg på tärnad mozzarella, oliver, parmesan basilika och timjan.
Rulla ihop precis som en rulltårta. Och lägg bröden med skarven neråt på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Jäs bröden i ytterligare 20 minuter, pensla med lite olivolja.
Grädda i nedre delen av ugnen, på 250 grader i 10 minuter.
Sänk värmen till 200 grader och grädda färdigt, det tar ungefär 20 minuter till.

Låt bröden svalna under en bakduk!
Ät dem till soppa, sallad eller ta med på utflykt!

  • Bakat

Gillar

Kommentarer