FYLLDA CHAMPINJONER, GOTT TILL ETT GLAS VIN!

FYLLDA CHAMPINJONER

10 st stora champinjoner
stjälkar borttagna, finhackade
1 schalottenlök finhackad
2 skivor vitt bröd
3 st vitlöksklyfta riven
5 st soltorkad tomat finhackad
0,5 dl gräslök
2 msk persilja
1 tsk basilika torkad
1 tsk timjan torkad
1 msk vin
2 msk Oatly creme fraiche
Olivolja
Parmesan riven


Fräs lök tills mjuk och genomskinlig, rör då ner de vitlök, och de finhackade champinjonstjälkarna, och låt fräsa tills de mjuknat. Blanda ner soltorkade tomater, brödsmulor, lite salt & peppar, chiliflakes, örtkryddor, soja, vin och några msk Oatly creme fraiche, låt puttra ihop några minuter, rör sedan ner gräslöken. Låt svalna, fördela sedan fyllningen i champinjonhattarna, droppa lite olivolja över, och baka i ugnen ca 20 - 30 min i 175 grader tills de mjuknat och fått lite färg!

Servera med riven parmesan, och gräslök!
Jättegott till ett glas vin, eller på en buffé.
Och utesluter man osten, så är rätten helt vegan!





Gillar

Kommentarer