FRÖKNÄCKE!

När det kommer till bakning, så håller jag mig helst till gamla, beprövade recept, och det här är inget undantag. Fröknäcke är gott, billigt, glutenfritt, och till och med jag klarar av att baka det!

FRÖKNÄCKE
2 dl majsmjöl
1 dl sesamfrö
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
3 msk linfrön
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
Flingsalt

Blanda samman alla torra ingredienser. Häll sedan över olja, kokande vatten, och rör tills det blir en tjock gröt. Låt sedan svälla i ungefär 15 minuter.
Klä en plåt med bakplåtspapper, klicka ut smeten. Lägg ett bakplåtspapper över, och kavla ovanpå pappret tills det blivit en tunn platta. Ta bort det övre bakplåtspappret, och toppa med flingsalt, och eventuellt lite extra valfria frö.

Jag hade extra frön på halva plåten, och på den andra halvan bara flingsalt, för variationens skull. Brukar också använda en degsporre, och för att lättare kunna dela knäckebrödet när det är färdigt.
Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i ca 40 minuter, beroende på ugn. Håll koll så mot slutet så inte knäcket bränns.

Gillar

Kommentarer