FRIED RICE/STEKT RIS

Överblivet ris, funkar alldeles förträffligt här!
Sedan är det bara att tömma kyl och frys på överblivna grönsaksrester, steka och blanda ihop med riset. Och resultatet blir väldigt gott, med tanke på att det är ”restmat” ☺️

FRIED RICE

4 port kallt ris

2 msk sesamolja
2 msk rapsolja
4 st vitlöksklyfta finhackad
2 msk ingefära färsk finhackad
1 - 3 tsk currypasta röd (beroende på hur het man vill ha maten)

200 g vitkål strimlad
2 - 3 st morot tärnad
1 st lök strimlad
0,5 st purjolök ansad, skivad
3 dl gröna ärtor frysta
1 tsk misopasta
4 msk soja japansk
0,5 dl hoisinsås

150 g cashewnötter rostade, saltade
2 st salladslök ansad, skivad
Koriander färsk

Hetta upp de två olika oljorna, sänk värmen och tillsätt hackad ingefära, vitlök samt currypasta. Låt fräsa på låg värme och under omrörning tills blandningen nästan smält samman.

Höj värmen och blanda ner grönsakerna, blanda väl och fräs tills de börjar mjukna.
Blanda ner misopasta, frusna ärtor, och fräs lite till.

Rör till sist ner riset i omgångar, se till så att det inte klumpar sig.
Tillsätt sedan soja och hoisinsås, stek på medelvärme under konstant omrörning, så att inget bränner fast.
När allt blivit varmt och blandats väl, ta bort pannan från spisen.

Toppa med hackad salladslök, cashewnötter och koriander.

Servera omedelbart, och skulle det mot förmodan bli rester över, så funkar rätten jättebra i matlådan.

Gillar

Kommentarer

elinm
elinm,

Vad gott! 😊

nouw.com/elinm
marielyander
marielyander,
Ingajohansson
Ingajohansson,

Ser mycket gott ut

nouw.com/ingajohansson