FORTSÄTTER DELA MED MIG AV GOD OCH BILLIG VEGOMAT!

PANERAD ROTSELLERI MED DILLPOTATISMOS OCH DILLPICKLADE KANTARELLER

1 - 2 st rotselleri skalad och skivad i 1,5 cm tjocka skivor
1 ägg uppvispat
2 dl ströbröd

Förväll skivorna i saltat vatten, de skall bli knappt mjuka.
Låt dem rinna av ordentligt, vänd dem i ägg och ströbröd.
Stek dem långsamt på medelvärme, tills de fått fin färg.

DILLPICKLADE KANTARELLER

1 frp kantareller
2 dl vatten
3 msk socker
3 msk ättika
0,5 tsk salt
1 lagerblad
2 st kryddnejlikor hela
3 st kryddpeppar
Dill färsk hackad

Koka upp lagen, och låt puttra ca 5 minuter. Blanda ner tinade kantareller, låt koka upp, och puttra några minuter. Ta bort kastrullen från värmen, och rör ner lite hackad dill. Låt stå i kyl tills servering. Så kan med fördel göras dagen innan!

Servera den panerade rotsellerin med ett gott potatismos, smaksatt med dill, och de picklade kantarellerna!

Gillar

Kommentarer