FOCACCIA MED TOMAT, FETAOST OCH ROSMARIN

Ett bröd som passar tomatälskaren! Med pizzasås som degvätska, och toppad med både färska och soltorkade tomater, så får man här en rejäl dos av lykopen 👍
Brödet passar perfekt att doppa i olivolja och servera med extra oliver, tomater, fetaost.

FOCACCIA MED TOMAT OCH FETAOST

25 g jäst
400 g pizzasås använde (Mutti) om man inte har någon egen hemma.
7 dl vetemjöl
2 msk honung
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk rosmarin färsk hackad
5 - 6 st körsbärstomat halverad
50 g soltorkad tomat hackad
100 g fetaost tärnad (vegansk)

Rosmarin några blad
Olivolja
Flingsalt

Vispa ut jäst i pizzasåsen, tillsätt mjöl, honung, olja, salt och hackad rosmarin. Rör ihop till en något lös deg.
Klä en passande mindre ugnsform med bakplåtspapper. Lägg över degen, och tryck ut den så den fyller formen.
Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 3 timmar, eller degen jäst till dubbel storlek.

Tryck sedan ner körsbärstomat, soltorkad tomat, oliver samt fetaost här och där.

Droppa över olivolja, och pensla sedan försiktigt oljan över brödet.
Strö över lite flingsalt och några blad rosmarin.

Grädda på 225 grader i ca 15 - 20 minuter (beroende på ugn) eller tills brödet fått fin färg och blivit gräddat helt igenom.

Droppa gärna lite extra olivolja över brödet när det kommit ut ur ugnen.

Brödet passar perfekt på ett buffébord, med olivolja att doppa i, och extra oliver, tomater, fetaost osv.


Gillar

Kommentarer