FÄRSKA VÅRRULLAR MED 2 DIPPSÅSER!

Favorit i repris, försöker frammana lite vårkänslor här i kylan! Då kan det ju kanske passa bra med ett recept på färska vårrullar. Som dessutom är veganska och glutenfria ☺️
FÄRSKA VÅRRULLAR MED 2 DIPPSÅSER
2 st frp spring roll wrappers jag har använt Blue Dragon, som innehåller 12 st risark per/förpackning
100 g glasnudlar
1 st gurka delad på längden, urgröpt och strimlad
2 st morot tunt strimlad
2 st avokado tunt skivad
1 påse salladslök strimlad
3 dl böngroddar färska
En knippe rädisor tunt strimlade
1 st isbergssallad tunt strimlad
Koka glasnudlarna i 3 minuter, häll av i ett durkslag, skölj i kallt vatten, låt rinna av ordentligt, och dela i mindre delar.
Förbered grönsakerna, strimla mycket fint, gurka, morot, rädisa, avokado, vårlök, och sallad.
Fyll en lagom stor skål eller stekpanna med varmt vatten.
Lägg ner ett rispapper i taget, och låt mjukna i ca 15 sekunder.
Lyft sedan försiktigt upp det, och lägg över det på ett fuktat bakplåtspapper.
Lägg sedan på lite strimlad gurka, morot, avokado, sallad, rädisa och böngroddar, tänk på att inte fylla för mycket. Vik in kanterna på bägge sidor över fyllningen.
Rulla sedan ihop nedifrån, till en fast rulle. Och dela gärna rullarna på snedden.
DIPPSÅS NR 1
0,5 dl soja Tamari
1 st lime pressad
1 msk ingefära riven
1 msk sesamolja
0,5 chili röd fint hackad
1 tsk honung
Rör ihop och låt gärna stå i någon timme.
DIPPSÅS NR 2
4 st vitlöksklyfta riven
2 msk ingefära riven
2 msk sweet chili sås
2 msk soja Tamari
1 msk honung
1 msk citron pressad
0,5 msk sesamolja
2 st salladslök finstrimlad
Blanda ihop, god direkt men om tid finns, låt gärna stå och dra någon timme!


Gillar
Kommentarer





