FÄRGGLAD HÖSTWOK MED RÖDKÅL!

Enklaste, möjliga wok, med mycket smak, och relativt få ingredienser. Som alla kan bytas ut, mot det man gillar och har hemma. Byt bara inte ut rödkålen, den är jättegod, jättenyttig, och så himla vacker. Och vill man så kan man även tillsätta tofu, eller halloumi mot slutet!

RÖDKÅLSWOK

Olja & sesamolja
3 msk ingefära finhackad
4 st vitlöksklyfta finhackad
1 st chili röd finhackad
2 - 3 st morot strimlad
0,5 st zucchini strimlad
300 g rödkål fint strimlad
150 g sockerärta
3 st salladslök skivad, eller purjolök
Tamarisoja
Koriander hackad

4 port nudlar valfria

Fräs ingefära, vitlök, chili i olja och sesamolja, låt fräsa några minuter innan morot, och zucchini tillsätts. Fräs på medelvärme i 3 minuter, blanda sedan ner rödkål, sockerärtor och salladslök. Rör runt ordentligt, och låt fräsa tills grönsakerna är lagom mjuka. Blanda till sist ner färdigkokta nudlar, och koriander, smaka av med tamari, chiliflakes och eventuellt lite salt.




Gillar