FALAFEL MED MYNTASÅS

Har äntligen kommit mig för att göra egen falafel. Inte alls svårt, och blev min själ riktigt goda, eller iallafall inte sämre än de man köper 😁

FALAFEL

1 frp kikärtor avhällda
1 st lök gul lök finhackad
0,5 dl bladpersilja hackad
3 st vitlöksklyfta pressad
1 tsk spiskummin
0,5 tsk salt
Oregano en nypa 🤏
Sambal oelek efter behag
2 msk maizena


Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, sambal, och maizena.

Forma till smeten till små bullar, platta till och stek
på medelvärme i i en teflonpanna i ca 2 - 3 min på varje sida.

Servera i pitabröd med valfria tillbehör, eller som jag gjorde, i salladsblad.

Servera gärna falafeln med en god myntasås.

MYNTASÅS

2 dl Greek Style Gurt Planti
3 st vitlöksklyfta pressad
3 msk mynta färsk hackad
1 msk citron eko skal rivet
Salt och svartpeppar

Blanda ihop alla ingredienser, smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i kylen tills dags att servera.

Gillar