ENKEL SMÖRDEGSPAJ CAPRESE!

SMÖRDEGSPAJ CAPRESE

250 g körsbärstomater
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar

Börja med tomaterna, lägg dem i en ugnsform.
Ringla lite olivolja över, och strö på lite flingsalt och svartpeppar. Rosta dem i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Låt dem bli lite skrynkliga, ta sedan ut plåten, och låt svalna.

1 st smördeg kyld
1 st mozzarella
1 st ägg uppvispat

Rulla ut smördegen på en bakplåtspapper klädd plåt. Skär försiktigt med en vass kniv, 1 cm in runt om, men skär inte tvärs igenom, och pensla kanten med uppvispat ägg. Lägg på de rostade
tomaterna, och mozzarella i mindre bitar. Droppa över lite olivolja, och krydda med lite mer flingsalt och svartpeppar.
Baka i 180 grader, i 15 - 20 minuter, eller tills smördegen fluffat upp, och fått fin färg!

Pestodressing gör man lätt själv, bara att späda peston med lite extra olivolja, tills den blir lite "rinnig" i konsistensen!

Toppa med basilika, och lite pestodressing, och servera tillsammans med en god sallad

Gillar