EN VÄRMANDE CHILI MED QUORNFÄRS, BÖNOR OCH MAJS!

CHILI MED QUORNFÄRS, MAJS OCH BÖNOR

300 g quornfärs
1 st gul lök finhackad
5 st vitlöksklyfta skivad
300 g tomater färska
0,5 dl rödvin
2 dl grönsaksbuljong
1 frp kikärtor
1 frp bönor svarta
1 b majs
2 st lagerblad
2 msk chilisås
1 msk spiskummin
1 - 2 tsk sambal oelek
1 msk kakao
1 msk oregano
1 tsk paprikapulver rökt

Fräs quornfärs i lite olja, tillsätt lök, vitlök, chilisås, spiskummin, sambal oelek, kakao, oregano, rökt paprikapulver, rör runt, och låt fräsa några minuter till. Häll över rödvin, och låt puttra tills vinet absorberats.
Blanda då ner tomater, grönsaksbuljong, lagerblad och låt puttra under lock i 10 minuter. Rör till sist ner kikärtor, svarta bönor, majs och låt puttra samma i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar, oregano och vad som nu kan tänkas behövas.

SMAKSATT GRÄDDFIL

Gräddfil
Koriander hackad
Vitlök pressad
Salt & peppar
Rör samman, och smaka av

Servera chilin med ett gott bröd, och smaksatt gräddfil!


Gillar

Kommentarer