EN VARIANT PÅ TOMATPESTO!

Tomatpesto kan man göra på väldigt många olika sätt! Den här varianten består av rostade tomater, chili, vitlök, färsk basilika och timjan, blev faktiskt inte dumt alls!

TOMATPESTO

250 g körsbärstomater
5 st vitlöksklyfta
0,5 st chili röd
0,5 dl pinjenötter
0,5 dl basilika färsk
2 msk timjan färsk
5 st körsbärstomat färska
4 msk olivolja
Salt & svartpeppar

Lägg delad körsbärstomat, vitlöksklyfta och strimlad chili i en lagom stor ugnsfast form. Ringla över lite olivolja och krydda med en nypa flingsalt.
Rosta på 200 grader i ca 25 minuter. Ta ut formen och låt svalna. Mixa sedan det rostade med pinjenötter, färsk basilika, timjan, olivolja, 5 st färska tomater, och smaka sedan av med salt & svartpeppar!

Låt gärna stå någon timme tills servering!

Gillar