EN MUSTIG HÖSTGRYTA

HÖSTPANNA MED QUORNFÄRS

300 g quornfärs
300 kantareller, eller annan svamp
1 gul lök finhackad
1 dl rött vin
2 msk soja
1,5 dl grönsaksbuljong
1,5 dl grädde
1 msk svart vinbärsgelé
1 tsk enbär stött i mortel
1 dl syltlök
Tranbär eller lingon
Timjan, kryddpeppar, chiliflakes

Fräs svamp på hög värme i en stekpanna, tills vätskan kokat in, tillsätt smör och blanda ner lök och quornfärs, fräs ca 5 min till. Häll över vin, buljong, grädde, soja, kryddorna, och låt puttra 5 min under lock! Rör till slut ner syltlöken och tranbär/lingon som får puttra med någon minut innan servering. Passar bra till kokt potatis, och rostade morötter!

Gillar

Kommentarer