EN MATIG OCH GOD SALLAD MED LINSER!

LINSSALLAD MED BAKAD ROTSELLERI OCH HASSELNÖTTER


1 rotselleri skalad
3 dl gröna linser kokta i buljong
2 st äpple tärnade
250 g körsbärstomater delade
1 st rödlök finhackad
1 knippe persilja hackad
3 msk olivolja
2 st vitlöksklyfta riven
2 msk balsamico
1 msk honung
1 tsk timjan
2 - 3 tsk senap stark & söt
Salt & chiliflakes

100 g hasselnöt grovt hackad, rostad
100 g västerbottenost riven
4 st ägg pocherade eller löskokta

Skär rotsellerin i centimeter tjocka skivor, lägg i en form, droppa över olivolja, och strö över lite flingsalt.
Baka i ca 20 min, i 225 grader, vänd efter 10 minuter.

Blanda ihop dressingen, bestående av olivolja, balsamico, honung, senap, vitlök, timjan, salt och chiliflakes. Häll dressingen över linserna, och blanda sedan ihop med tärnat äpple, finhackad lök, och tomater.

Servera linssallad med bakad rotselleri, ägg, rostade nötter och riven ost!

Gillar