EN KRÄMIG VEGO MASALA!

Snabb och lättgjord:

KRÄMIG MASALA

1 st gul lök finhackad
3 st vitlöksklyfta riven
500 g morot grovriven
4 msk ingefära riven
1 msk garam masala
1 msk honung
1 - 2 tsk sambal oelek
1 frp tomater krossade
3 dl grönsaksbuljong
1 tsk salt
1 st iMAT Fraiche
2 st tomat hackad
2 frp bönor/kikärtor
65 g spenat
Koriander hackad

4 port ris/ gryn valfritt

Fräs morot, lök, vitlök, ingefära på medelvärme i 2 minuter. Rör ner garam masala och låt fräsa i ytterligare några minuter. Tillsätt sedan honung, sambal oelek, grönsaksbuljong, krossade tomater, salt och låt puttra samman i 10 minuter. Rör ner iMAT Fraiche, låt koka upp, och blanda sedan i valfria bönor, och tomat. Låt detta puttra ihop i 5 minuter. Smaka av, och blanda ner babyspenat och koriander, vänd runt försiktigt. Toppa med extra koriander, och servera med valfria tillbehör, ris, naanbröd och kanske någon chutney!


Gillar