EN GRYTA MED SMAKER FRÅN KINA!

VEGETARISK KINAGRYTA

2 msk risvinäger
3 tsk farinsocker
1 dl vitt vin
6 msk ljus soja
2 tsk mörk soja
2 tsk sesamolja

Blandas ihop

2 st vitlöksklyfta riven
4 msk ingefära riven
2 - 3 tsk sambal oelek
300 g quornstrimlor
2 st morot skivad
400 g salladskål strimlad
0,5 st pak choi strimlad
0,5 st purjolök grovt strimlad
4 st salladslök strimlad
150 g champinjoner skivade
1 burk vattenkastanj
1 burk bambuskott
Böngroddar

Fräs vitlök, ingefära, och sambal oelek i lite olja, blanda ner strimlad quorn, och fräs till strimlorna fått färg. Plocka upp, och lägg över på en tallrik.
Fräs sedan en i taget, kål, pak choi, svamp, purjo, salladslök, blanda ner quornstrimlor, vattenkastanj, bambuskott. Häll över sojamarinaden, och låt koka upp. Smaka av ev behövs mer kryddor, avsluta med att blanda ner böngroddar.
Servera med ris eller nudlar!

  • Quorn

Gillar

Kommentarer