EN GRYTA MED MYCKET SMAK!

En jättegod gryta, som bara blir godare om den tillagas en dag i förväg!

MAROCKANSK QUORNGRYTA

300 g quornstrimlor
2 st gul lök i grova bitar
3 st morot i sneda bitar
2 dl russin
1 - 2 st zucchini delad i fjärdedelar
1 burk tomater hela
1 burk kikärtor
3 dl grönsaksbuljong
1 msk ingefära riven
1 - 2 st kanelstång
1 tsk cayennepeppar
0,5 pkt saffran
Salt & peppar
Koriander

Fräs lök och morot i lite olja, använd gärna en stekgryta.
Fräs till grönsakerna börjat bli mjuka, blanda då ner quornstrimlorna, ingefära, cayennepeppar, kanelstång, och låt allt fräsa ytterligare några minuter. Häll ner russin, burktomater, grönsaksbuljong, och låt puttra på svag värme under lock, i ca 20 minuter. Rör då ner saffran och zucchini, låt koka upp, och puttra ytterligare i 15 minuter. Avsluta med att blanda i kikärtorna, och hälften av koriandern, låt puttra med de sista 5 minuterna, smaka av med lite salt och peppar.
Vid servering, toppa med extra koriander, eller bladpersilja

Gillar