EN GOD GRATÄNG, PASSAR TILL DET MESTA!

GRATINERAD BLOMKÅL

500 g blomkål delad i buketter
2 - 3 st potatis tärnade

1 purjolök skivad
2 st vitlöksklyfta riven
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
100 g ost smakrik riven
0,5 - 1 tsk paprikapulver
Salt & cayennepeppar
Persilja hackad

Koka blomkål och potatis i saltat vatten, i ca 10 min, häll av och ställ åt sidan.
Fräs vitlök och purjo i lite smör, pudra över mjölet, rör runt ordentligt, häll över mjölken, låt koka upp under omrörning. Tillsätt ost, paprikapulver, och persilja, låt puttra på svag värme någon minut, ta av kastrullen från värmen, och smaka av med salt och cayennepeppar.

Häll upp potatis och blomkål, i en lagom stor ugnsform.
Häll över såsen, och ställ in i ugnen på 200 g i ca 20 minuter.
Toppa med persilja eller krasse, och servera med någon god vegobiff!

Gillar