DILLGRAVAD MOROT, ISTÄLLET FÖR LAX!

Har aldrig varit någon älskare av julmat, hellre några få riktigt goda rätter, än frosseri tycker jag! Och att ersätta den gravade laxen mot gravad morot, blir faktiskt väldigt lyckat!

DILLGRAVAD MOROT

400 g morot
200 g salt grovt
Dill buketter

LAG

2 msk ättika
3 msk socker
4 msk vatten
Dillkvistar
2 tsk senapsfrö
2 st lagerblad

Börja med att blanda alla ingredienserna till lagen. Låt koka upp, och sedan svalna.

Lägg ett lager grovt salt i en lämplig form, lägg sedan morötterna ganska tätt i formen.
Och baka dem i 40 minuter, om de är stora, på 200 grader. Lite mindre morötter blir klara på ca 30 minuter, de skall vara al dente. Låt svalna lite, och lägg över morötterna i en kraftig plastpåse. Häll över lagen, och massera försiktigt in den. Rulla ihop påsen så gott det går, så att morötterna ligger täckta av lagen, och låt ligga i kyl över natten. Vid servering, hyvla morötterna i långa band, rulla ihop, och lägg över dem i en lämplig form. Droppa till sist över lite lag, och garnera med dillvippor!

  • Jul

Gillar