DAAL, INDISK LINSGRYTA!

Så himla länge sedan jag gjorde den indiska linsgrytan Daal.
Som förvirrande nog kan stavas på olika sätt, antingen daal, dal, dahl eller dhal. Men det är ju likadant med recepten på denna linsgryta, alla är ju olika.
Och just denna gjorde jag så här!

DAAL INDISK LINSGRYTA

1 st lök gul finhackad
3 st vitlöksklyfta hackad
0,5 st chili röd hackad
3 msk ingefära färsk finhackad
2 msk tomatpuré
1,5 - 2 tsk Garam Masala
1,5 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk koriander torkad
0,5 tsk kardemumma stött
En nypa kanel
5 st tomat stora färska hackade
3 dl linser röda sköljda
400 ml kokosmjölk
4 dl grönsaksbuljong
100 g babyspenat
Salt & svartpeppar
Olja

Fräs lök, vitlök, chili, ingefära, och tomatpuré i lite olja tills löken blivit mjuk och glansig. Tillsätt kryddorna, och låt dem fräsa med under omrörning i 2 minuter. Blanda sedan ner hackade tomater, linser, kokosmjölk och buljong. Koka upp, och låt sedan puttra på låg värme i 20 minuter.
Rör om i grytan några gånger under tiden, så att linserna inte fastnar på botten. Rör till sist ner spenaten, och smaka av med salt och eventuell svartpeppar.

Toppa grytan med koriander, och servera med ris, naanbröd, mango chutney och raita!

MOROTS & GURKRAITA

3 dl yoghurt
1 st morot fint riven
0,5 st gurka grovt riven
3 st vitlöksklyfta riven
1 msk honung flytande
Salt & svartpeppar

Blanda ihop, smaka av med salt och peppar. Ställ svalt tills dags att servera, eller ät direkt.








Gillar

Kommentarer

Matpassion
Matpassion,
Ser super gott ut
nouw.com/matpassion
marielyander
marielyander,
Tack snälla 🙏💚 Ja, det var riktigt gott! 🤗
nouw.com/marielyander