COUSCOUSSALLAD & RÖDKÅLSSALLAD

Två olika slags sallader, servera dem tillsammans eller var och en för sig, komplettera med vegobiffar eller nåt 😀

COUSCOUSSALLAD

3 dl couscous tillredd enligt instruktion på förpackningen
4 st morot delad längs med
1 st zucchini tärnad
0,5 st blomkål i mindre buketter
4 st salladslök ansad, skivad

Olja neutral

Flingsalt en nypa 🤏
Svartpeppar
Chiliflakes
0,5 st kruka koriander hackad

Hetta upp en stekpanna med olivolja.
Fräs morötter, zucchini och blomkål i olivolja, på hög värme tills de fått lite färg. Vänd ner skivad salladslök och krydda med salt och peppar.

Blanda sedan stekta grönsaker med couscous och koriander.

RÖDKÅLSSALLAD

500 g rödkål strimlad
1 st rödlök
2 msk socker
0,5 msk salt

Massera kålen med salt och peppar i några minuter.

DRESSING

3 msk olja neutral
2 msk jordnötssmör
1 msk lime pressad

0,5 st kruka koriander hackad

Vispa ihop olja, jordnötssmör, lime och smaka av med lite salt och svartpeppar.

Blanda ihop rödkål, rödlök och dressing.

Gillar