CORN CHOWDER!

En mustig och billig soppa med burkmajs som huvudingrediens!
Har gjort den i olika varianter i minst 20 år, går att göra den riktigt stark, eller lite mer barnvänligt bara genom att dra ner lite på kryddorna! Ibland använder jag kokosmjölk och ibland iMat havregrädde, som sagt soppan är väldigt lätt att variera, efter tycke och smak!

CORN CHOWDER

2 b majs eko (ca 4 - 5 dl) avhälld
1 st gul lök finhackad
2 st vitlöksklyfta hackad
150 g körsbärstomat i halverad
0,5 st chili röd hackad
1 tsk red currypasta
5 dl vatten
3 dl iMat grädde
1 st buljongtärning grönsaks
2 msk olja neutral
0,5 st kruka koriander/persilja hackad
Salt & cayennepeppar eller
Sweet Chili Sauce

Fräs majs på hög värme i några minuter, sänk värmen och tillsätt lök, vitlök, chili, tomat samt currypasta och låt fräsa på låg värme i ca 5 - 6 minuter.
Häll på vatten, valfri grädde, buljongtärning, låt få ett uppkok och sedan puttra samman i ca 10 minuter, rör ner hälften av koriandern. Mixa soppan lätt med en stavmixer, jag mixar inte min helt slät, men det är ju en smaksak. Smaka av med salt, cayennepeppar eller lite sweet chili sauce, vilket alternativ man än väljer så blir det en god soppa med mycket smak!

Garnera gärna med resten av koriandern/persiljan och servera gärna soppan med surdegsbröd och vitlökssmör!







Gillar