CHOKLADMUFFINS MED ”POLKAGRISSMUL”

I samarbete med @smakbox och @lindtsverige har jag fått hem en inspirationsbox med chokladkakor från Excellence och praliner från Lindor. Kan bara säga mums vilken god choklad!

Började med att baka chokladmuffins toppade med polkagrissmul, där jag fick användning för både Excellence A Touch Of Sea Salt samt Excellence Dark 70% cocoa.

CHOKLADMUFFINS MED POLKAGRISSMUL

200 g smör rumsvarmt
2 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
100 g Excellence A Touch Of Sea Salt smäl
3 st ägg
3 dl mjöl
2 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1,5 dl grädde

FROSTING

200 g färskost neutral
100 g Excellence Dark 70% cocoa
0,5 tsk vaniljpulver
5 dl ca florsocker

1 dl polkagrisar

Vispa ihop smör, socker och vaniljpulver.
Smält chokladen försiktigt, och vispa ihop den med smörblandningen.
Tillsätt ägg, ett i taget och fortsätt vispa.
Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och bikarbonat, och rör ner i smeten.
Häll till sist i grädden och vispa tills smeten är slät och klumpfri.

Fyll ca 20 st muffinsformar, beror på storlek. Grädda i mitten av ugnen, på 175 grader i ca 15 - 18 minuter. Ta ut och låt svalna.

Smält 100 g Excellence Dark 70% cocoa.
Vispa färskost, vaniljpulver och smält choklad, tills slätt. Vispa sedan ner florsockret, lite i taget.

Fyll en spritspåse med frostingen, och lägg den sedan i kylen ca 30 minuter.
Jag tycker det blir lättare att spritsa då.

Spritsa eller klicka ut frostingen, och avsluta med lite polkagrissmul!

Gillar