CHILIROSTADE GRÖNSAKER MED FUSKAIOLI!

Så här brukar jag göra när jag inte orkar med någon avancerad matlagning. Ett säkert kort med rostade grönsaker, fuskaioli och stekt halloumi, det som tar längst tid är grönsakerna i ugnen, resten fixar man på nolltid 👍

CHILIROSTADE GRÖNSAKER

600 g potatis eko skal kvar och delad
500 g morot
4 st lök klyftad
2 st paprika delad i bitar
3 msk chiliolja (eller olivolja och en nypa chiliflakes blandat)
En nypa salt
En nypa timjan
1 st lime eko rivet skal

Skölj och dela grönsakerna, om de är ekologiska brukar jag inte skala dem. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper, ringla över chiliolja, se till så att oljan täcker alla grönsakerna, och krydda sedan med salt och timjan. Rosta på 200 grader i ca 30 minuter, eller tills de blivit mjuka och fått fin färg.
När grönsakerna är färdiga strö lite rivet limeskal över.

FUSKAIOLI MED LIME

2,5dl valfri creme fraiche
3 st vitlöksklyfta riven
1 msk senap söt & stark
1 msk lime pressad
2 tsk lime eko rivet skal
Salt & svartpeppar

Rör ihop, smaka av med salt & svartpeppar och ställ kallt så länge

Servera grönsakerna med fuskaioli och stekt halloumi eller vegobiff!




Gillar