CHILI SIN CARNE MED LINSER!

Regntunga skyar ute, men inne har en gryta med linschili stått och puttrat på låg värme hela eftermiddagen, Har man tid så blir den faktiskt bara bättre och bättre ju längre den får stå!

CHILI SIN CARNE MED LINSER

2 st lök gul hackad
4 st vitlök hackad
1 msk paprikapulver
1 msk chilipulver
1 msk spiskummin mald
1 msk oregano
1 tsk koriander mald
1 tsk paprikapulver rökt
3 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger vit
1,5 msk kakao
5 dl grönsaksbuljong
4 dl linser röda
2 frp a 400 g tomater krossade
2 frp blandade bönor
1 frp vita blandade bönor
2 tsk farinsocker
Salt & svartpeppar
Chiliflakes
Olja valfri

Hetta upp olja i en stekgryta, fräs lök, vitlök, alla kryddor och tomatpurén. Fräs under omrörning tills löken blivit mjuk och glansig.
Blanda då ner balsamvinäger samt kakao och blanda runt ordentligt. Tillsätt buljong,
tomater, linser, bönor, farinsocker och koka upp. Låt sedan grytan långsamt puttra under lock, på låg värme i ungefär 2 - 3 timmar. Under första timmen är det bra att röra runt i grytan några gånger. Eftersom koktiden är
lång, kokar linserna sönder, och grytan blir riktigt tjock och mustig.

Smaka till sist av med salt, svartpeppar och chiliflakes!

Servera med en klick iMat fraiche, en enkel tomat & paprikasalsa samt nachochips, det blir rackarns gott!








Gillar