CHAMPINJONSOPPA MED ROTSELLERI!

CHAMPINJONSOPPA MED ROTSELLERI

400 g champinjon ansad, skivad
150 g rotselleri i bitar
1 st lök hackad
2 st vitlöksklyfta finhackad
1 dl vitt vin
8 dl grönsaksbuljong
3 dl grädde valfri
1 tsk timjan torkad
Salt & svartpeppar
Chiliflakes
Timjan färsk
Olivolja

4 skivor surdegsbröd
1 dl valfritt hackat kryddgrönt

Fräs selleri, lök, vitlök, och huvuddelen av champinjonerna i olivolja i 5 minuter. Häll på vinet, och låt det absorberas innan grönsaksbuljong och grädde tillsätts. Låt få ett uppkok och sedan puttra på låg värme i 15 minuter, eller tills sellerin är mjuk.
Mixa soppan, smaka av med salt, svartpeppar och chiliflakes.

Vid servering toppa med skivad champinjon, färsk timjan och några droppar olivolja.

Servera med olivoljestekt surdegsbröd toppat med valfritt kryddgrönt!

Gillar