CHAMPINJONSOPPA MED CHILIROSTAD BLOMKÅL!

CHAMPINJONSOPPA MED CHILIROSTAD BLOMKÅL

500 g champinjoner delade
2 st schalottenlök skivad
3 st vitlöksklyfta skivad
2 msk vetemjöl
1 dl vitt vin
4 dl grönsaksbuljong
3 dl grädde
2 msk soja
Salt & peppar
Timjan
Smör/olja
0,5 st lök röd finhackad

Fräs svamp i smör/oljeblandningen tills
den fått lite färg. Rör då ner löken, och låt fräsa tills den är mjuk och glansig. Krydda med soja, och timjan, pudra vetemjöl över svamp och lök, rör runt och låt fräsa samman någon minut. Häll över vin, buljong och grädde, under omrörning. Låt puttra 15 - 20 minuter, och rosta blomkålen under tiden.

1 st blomkål liten
Chiliflakes
Salt
Olivolja

Skiva blomkålen tunt, och lägg över på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Droppa över lite olivolja, salt och chiliflakes. Och rosta sedan i 175 - 200 grader i ca 20 minuter, eller tills den fått fin färg.

Mixa soppan, smaka av med salt & peppar.
Lägg lite av den rostade blomkålen i 4 soppskålar. Häll över soppa, och toppa sedan med resten av blomkålen, finhackad rödlök, chiliflakes och färsk timjan!

  • Soppor

Gillar

Kommentarer