CHAMPINJONSOPPA MED CHILIROSTAD BLOMKÅL!

CHAMPINJONSOPPA MED
CHILIROSTAD BLOMKÅL

500 g champinjon ansad och delad
2 st schalottenlök skivad
3 st vitlöksklyfta skivad
2 msk mjöl
1 dl vitt vin
5 dl grönsaksbuljong
3 dl iMat grädde
2 msk soja japansk
Salt & svartpeppar
Timjan färsk
Olja

Fräs svampen i lite olja. Fräs tills den börjar få lite färg, rör då ner lök, vitlök och låt fräsa ihop tills löken blivit mjuk och glansig.
Pudra över mjöl, blanda väl och tillsätt sedan vitt vin, buljong och grädde under omrörning.
Låt få ett uppkok, och puttra på låg värme i ca 20 minuter.

Rosta blomkålen under tiden.

1 st blomkålshuvud (litet)
Chiliflakes
Flingsalt
Olivolja

Skiva blomkål tunt, och lägg skivorna på en bakplåtspappers klädd plåt. Droppa olivolja över, och krydda med chiliflakes samt flingsalt. Rosta i ugn på 200 grader i ca 20 minuter, eller tills blomkålen fått fin färg.

Mixa soppan, smaka av med salt & svartpeppar.
Vid servering toppa soppan med den rostade blomkålen, timjan och chiliflakes!







Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Åhh svamp är inte fel!:D
nouw.com/emmaengstrom
marielyander
marielyander,
💚 Nej verkligen inte, så gott!
nouw.com/marielyander