CHAMPINJONFYLLD PAPRIKA!

Gillar verkligen fyllda grönsaker, men gör det tyvärr alltför sällan.
Det går ju så bra att fylla både tomat, champinjon och så paprika förstås! Här har jag fyllt paprikor med både champinjon och Orzo-mix från Zeta. Just dessa paprikor tar ungefär 45 minuter i ugnen, men då har jag uteslutit momentet med att förvälla dem, så det blir ändå enklare att laga till dem på det här sättet 😊

CHAMPINJONFYLLD PAPRIKA

4 st paprika stora
300 g champinjon ansad finhackad
1 st lök finhackad
2 st vitlöksklyfta riven
0,5 st chili hackad
1 dl iMat matlagningsgrädde
2 msk soja japansk
1,5 dl Orzo-mix + grönsaksbuljong
1 msk timjan färsk
Salt & svartpeppar
1 dl ost vegan smältbar

Koka Orzo-mixen eller valfria gryn i grönsaksbuljong, enligt instruktion på förpackningen. Häll bort den överflödiga buljongen, och ställ åt sidan.

Fräs champinjon,lök, vitlök och chili i en skvätt olivolja, på medelvärme i ca 7 minuter.
När 2 minuter återstår, tillsätt riven vitlök, rör runt ordentligt.
Häll sedan på några msk soja och 1 dl iMat grädde. Låt puttra samman några minuter, innan gryn och färsk timjan tillsätts. Blanda väl, och smaka av med salt och svartpeppar.

Skölj, skär av locken, och ta bort kärnhusen på paprikan!
Jämna försiktigt till bottnarna på paprikorna, så att de står någorlunda stadigt. Ställ dem i en ugnsfast form, och fyll dem med blandningen. Toppa eventuellt med valfri smältbar ost, lägg locken över och gratinera på 175 grader i ungefär 45 minuter.

Servera gärna med en matig bönsallad!


Gillar