CHAMPINJONBURGARE!

CHAMPINJONBURGARE MED MOROTSAIOLI OCH ROSTAD BRYSSELKÅL

200 g champinjon finhackad
1 gul lök finhackad
4 st vitlöksklyfta riven
1 dl ströbröd
2 msk potatismjöl
2 msk majsstärkelse
1 dl parmesan riven
1 st ägg
1 tsk timjan
Chiliflakes
Salt & peppar

Fräs champinjon, lök och vitlök, i lite olja, tills all vätska försvunnit, ställ åt sidan. Blanda ströbröd, potatismjöl, ost, salt och kryddor. Rör sedan ner
avsvalnade svamp & lökröran, ägg, och blanda väl. Låt stå i 15 minuter, forma sedan 4 - 6 st burgare, beroende på hur stora man vill ha dem, och stek på medelvärme, 3 - 4 min/sida.

MOROTSAIOLI

1 morot
2 st äggula
2 st vitlöksklyfta riven
2 tsk senap stark & söt
3 dl olivolja
1 tsk vit balsamvinäger
Salt & peppar

Koka morot tills mjuk, häll av kokvattnet, och låt ånga av och svalna.
Mixa sedan morot, äggula, vitlök, senap, vinäger tills slätt. Tillsätt långsamt och försiktigt olivolja, och vispa kraftigt tills konsistensen känns rätt, smaka av med salt & svartpeppar.

Servera burgarna med, rödlök, sallad, morotsaioli och rostad brysselkål!

Gillar