CEASARSALLAD MED BÖNDRESSING

Ceasarsallad är alltid gott, och tillsammans med en dressing gjord på vita bönor, så behövs inget extra tillskott av protein. En blir mätt ändå 😉

VEGANSK CEASARSALLAD MED BÖNDRESSING

200 g mangold
150 g grönkål fin
1 st lök röd fint skivad
2 st avokado skivad
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar
150 g körsbärstomat halverad

4 skivor ljust surdegsbröd tärnat stekt i olivolja
Violife Prosociano (vegansk parmesan) hyvlad

BÖNDRESSING

1 pkt bönor vita bönor + vätska
2 st vitlöksklyfta riven
1,5 tsk senap söt och stark
2 msk rapsolja kallpressad med citron
1,5 dl Violife Prosociano 150 g (vegansk parmesan) riven
3 - 4 msk vatten kallt.

Separera vätskan från de vita bönorna i en bunke.
Vispa vätskan tills den är riktigt fluffig.
Tillsätt bönor, vitlök, senap och rapsolja och mixa tills slätt. Späd med vatten om dressingen blir för tjock. Smaka sedan av med salt, svartpeppar, rör ner ”parmesan” och smaka av igen. Kanske behövs mer smaksättning. Alla gillar ju olika ☺️

Lägg grönkål i en plastpåse, och tillsätt lite av dressingen. Massera in dressing i grönkålen och låt vila en liten stund.

Fördela sedan mangold, masserad grönkål, rödlök, och skivad avokado på 4 st tallrikar.
Ringla dressing över och toppa med körsbärstomat och krutonger och hyvlad ”parmesan”




Gillar

Kommentarer