BURGUNDISK QUORN OCH LINSGRYTA!



Ingen vacker maträtt, för när man har rödvin i en gjutjärnsgryta, blir maten brunorange, men gott blir det!

300 quorn jag använde filé som jag delade i stora bitar
300 g svamp
8 - 10 små schalottenlök/steklök
4 vitlöksklyftor i skivor
2 st morot i bitar
150 g rotselleri i bitar
2 msk tomatpuré
1 dl belugalinser,
2 st lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk farinsocker
4 dl grönsaksbuljong
4 dl rött vin
2 msk soja

Fräs svampen i smör/olja när den börjar bli färdig, blanda ner smålök, vitlök, morot, rotselleri och tomatpuré, låt grönsakerna fräsa med en stund, och lägg sen i quornfilé/bitarna, häll på sojan, och stek några minuter till. Pudra över vetemjöl, rör runt och späd med buljong och vin, lägg i lagerblad, och krydda med timjan, farinsocker, och peppar. Låt puttra under lock ca 10 min, rör ner linserna och låt sjuda ytterligare 20 min, passa noga, behövs kanske spädas mef lite mer buljong, eller vin. Smaka av, kanske behövs mer kryddor, toppa med gräslök, och färsk timjan, servera med potatis eller ris!

Gillar

Kommentarer