BURGARE MED KIKÄRTOR, SOLTORKAD TOMAT & BASILIKA!




BURGARE MED KIKÄRTOR, SOLTORKAD TOMAT OCH BASILIKA

1 frp kikärtor avhällda, sköljda
1 st lök gul finhackad
5 st vitlöksklyfta finhackad
0,5 st chili hackad
0,5 b soltorkad tomat
0,5 st kruka basilika färsk
2 msk tomatpuré
1 msk maizena
Salt & svartpeppar

Fräs lök, vitlök och chili i lite olivolja. Fräs tills löken blivit mjuk och glansig, låt svalna. Mixa kikärtor, lökblandningen, soltorkad tomat, basilika, tomatpuré och maizena. Smaka av med salt och peppar.

Forma till fyra stora burgare, eller 6 - 8 st mindre. Stek dem sedan på medelvärme i ungefär 4 min/sida.

Jag serverade mina burgare med coleslaw och picklad rödlök.

PICKLAD RÖDLÖK

2 st lök röd tunt skivad
1 msk socker
0,75 dl röd vinäger god
2 msk olivolja
1 st lagerblad
En nypa flingsalt

Rör ihop socker, vinäger, olivolja och salt.
Lägg den skivade löken i en lagom stor burk, och häll över lagen och pilla ner lagerbladet. Rör runt så allt blandas väl, och låt stå tills dags att servera!




Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Men så smarrigt!! <3
nouw.com/emmaengstrom
marielyander
marielyander,
Tack snälla, va glad jag blir 😊💚
nouw.com/marielyander