BRUSCHETTA MED MOZZARELLA OCH LÅNGBAKADE TOMATER!

BRUSCHETTA ALLA CAPRESE

750 g körsbärstomater halverade
0,5 citron saft och skal eko
5 st vitlöksklyfta delade
4 msk olivolja
1 msk honung flytande
Flingsalt & svartpeppar

Sprid ut halverade körsbärstomater på en bakplåtspapper klädd plåt. Droppa över honung, citron, olivolja, strö över lite salt, peppar och sätt in i ugnen. Låt sedan baka på 150 g i ca 2 timmar, när 30 minuter återstår, vänd runt dem lite på plåten.

4 st skivor surdegsbröd
2 st mozzarella riven i bitar
Basilika en näve strimlad
Citronskal eko
Flingsalt
Svartpeppar
Olivolja att droppa över

Ringla lite olivolja över brödskivorna, och rosta på 225 g i 5 minuter.

Lägg upp brödskivorna på tallrikar, lägg på riven mozzarella, och toppa med de långbakade tomaterna.

Dekorera med lite basilika, citronskal, flingsalt, svartpeppar och några droppar olivolja.
Ät och njut!

Gillar

Kommentarer