BRÖLLOPSDAG!

Silverbröllop, 25 år tillsammans, 25 år som gifta. Då får man anstränga sig lite extra, eller hur!

AVOKADOMOUSSE MED PAPRIKASALSA

1 st avokado
0,5 st citron krav rivet skal
Salt & citronpeppar
Mixa samman till en slät röra

1 st spetspaprika fint tärnat
0,5 rödlök finhackad
2 st körsbärstomat fint tärnad
1 msk olivolja
Lite salt & svartpeppar

Rör ihop

Skeda ner avokadomousse i 4 st små snapsglas, toppa med paprikasalsa.

Mandelpotatis crème

100 g mandelpotatis kokt
3 msk creme fraiche
2 msk smör
Salt & svartpeppar

0,5 dl creme fraiche
Tångkaviar
2 msk rödlök fint hackad
2 msk gräslök fint hackad

Koka potatisen, häll av kokvattnet, låt ånga torr.
Mixa med creme fraiche, smör, salt och peppar, tills det blivit ett slätt mos. Lägg moset på plastfolie, och rulla ihop en rulle. Låt ligga i kylen några timmar eller över natten.
Inför servering, skär i bitar och toppa med en klick creme fraiche, tångkaviar, rödlök och gräslök.

AVOKADO MED VEGETARISK SKAGENRÖRA

100 g tofu
1,5 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
0,5 st burk tångkaviar
1 st äpple fint hackat
1 st rödlök finhackad
0,5 dl dill hackad
1 citron krav rivet skal
1 st vitlöksklyfta riven
Salt & svartpeppar

1 st avokado halverad och sedan delad igen i två delar

Rulla in tofun i hushållspapper, tryck ihop och låt ligga i press en stund. Blanda sedan försiktigt samman creme fraiche, majonnäs, tångkaviar, äpple, rödlök, dill, citronskal, vitlök, och grovt riven tofu, smaka av med salt & svartpeppar. Låt gärna stå några timmar innan servering

Toppa den delade avokadon med skagenröra, extra dill och citronskal

4 st fikon färska
100 g ädelost (Saint Agur)
2 msk creme fraiche
Salt & svartpeppar
4 st valnöt delade i halvor

Mosa ost med creme fraiche, smaka av med salt och svartpeppar.
Skär ett kryss i varje fikon, fyll med ädeloströra och toppa med en halv valnöt.

Gillar

Kommentarer