BÖNBIFFAR MED MOROT & SOLTORKAD TOMAT!

Jag ledde för några år sedan, en kurs i vegetarisk matlagning. Första receptet i den var dessa bönbiffar med morot och soltorkad tomat. Helt perfekta som ”nybörjarbiffar” dessutom lätta att ändra kryddningen på.

BÖNBIFF MED MOROT & BÖNOR

2 st burk bönor vita
2 st morot fint riven
3 - 4 msk maizena
1 gul lök finhackad
2 st vitlöksklyfta finhackad
10 st tomat soltorkad
1 msk timjan färsk
1 msk persilja färsk
1 tsk salt
Svartpeppar

Häll över bönorna i en trådsil, skölj och låt rinna av. Fräs lök, vitlök i lite olja på låg värme, tills löken är mjuk och glansig. Blanda ner fint hackad soltorkad tomat, och låt fräsa ihop med löken i någon minut, ställ sedan åt sidan för att svalna lite.
Mixa bönorna och blanda ordentligt med resten av ingredienserna. Låt smeten vila och svälla i ca 15 minuter. Forma till små biffar, och stek dem 3 - 4 minuter/sida eller tills de fått fin färg.
Servera med rostad potatis & morot samt vitlökssås

VITLÖKSSÅS

2 dl iMat fraiche
0,5 dl majonäs äggfri
3 st vitlöksklyfta riven
1 msk honung flytande
Salt & svartpeppar
Timjan färsk
Blanda samman fraiche, majonäs, riven vitlök, honung, smaka av med salt & svartpeppar och lite färsk timjan, låt stå svalt tills servering!




Gillar