BLOMKÅLSGRYTA

Älskar verkligen blomkål, eftersom den är så användbar. Funkar till biffar, mos, sallader, blomkålsotto, ugnsrostad och så i grytor förstås! Var även meningen att jag också skulle ha i curry i grytan, men det glömde jag såklart 😜

BLOMKÅLSGRYTA

1 st blomkål delad i mindre bitar

1 msk tomatpuré
(0,5 msk curry) valfritt
1,5 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver rökt
1 tsk hot paprikapulver
0,5 dl olivolja

1 st lök gul hackad
2 st vitlöksklyfta hackad
2 msk ingefära riven
1 st paprika röd tärnad
0,5 - 1 st chili röd hackad
2 st morot strimlad
3 msk olivolja
4 dl växtbaserad grädde
1 dl grönsaksbuljong
1 msk grönsaksfond
0,5 - 1 tsk ingefära
salt och peppar

Hetta upp olja i en gjutjärnspanna och fräs blomkålen på medelvärme, och under omrörning i några minuter.
Rör sedan ner tomatpuré, kryddor salt, peppar och låt fräsa i ytterligare några minuter. När sedan blomkålen mjuknat och fått lite färg, lägg över dem
på en tallrik så länge.

Tillsätt lite mer olja i pannan och blanda ha ner lök, vitlök, ingefära, morot, paprika och chili. Fräs på låg värme tills löken blivit mjuk och glansig. Höj värmen, häll på buljong, grädde och låt få ett uppkok.
Smaka av eventuellt behövs mer kryddor. Låt puttra samman i 5 minuter.
Blanda sedan ner blomkålen i pannan, och låt allt puttra i ytterligare 5 minuter.

Toppa med lite persilja och servera med
bulgur, couscous, eller matvete kokt i buljong, och enligt instruktion på förpackningen,




Gillar

Kommentarer