BLOMKÅLSBIFF MED GODA TILLBEHÖR!

BLOMKÅLSBIFF MED ROSTAD MAJSRÖRA OCH FRUKTSALSA

BLOMKÅLSBIFF

0,5 st blomkål rå grovt riven  
1 st halloumi grovt riven
1,5 dl panko ströbröd j
3 msk timjan hackad
Chiliflakes efter behag
Salt & peppar
2 st ägg

Riv rå blomkål, och halloumi grovt. Blanda med ströbröd, chiliflakes, timjan, salt, peppar och ägg. Låt stå i kylen ca 30 minuter. Forma sedan biffar och stek i smör/olja tills biffarna fått fin färg, tar ca 5 min/sida.

ROSTAD MAJSRÖRA

1 frp majs använde Go Green Eko
3 st vitlöksklyfta hackad
0,5 st chili röd hackad
2 dl smetana
Flingsalt & svartpeppar
0,5 dl koriander hackad
0,5 dl persilja

Skölj majsen i en trådsil. Häll över i en lämplig ugnsform, blanda ner vitlök, chili och droppa över några msk olivolja.
Rosta i ugn på 200 grader, i 15 minuter, ta ut formen och blanda runt lite. Ställ in i ugnen igen, och låt rosta i ytterligare 15 minuter. Ta ut och låt svalna lite. Blanda ihop smetana med hackad koriander, persilja. Och blanda till sist ner den rostade majsen. Smaka av ordentligt, eventuellt behövs mer salt, peppar och vitlök.

FRUKTSALSA

250 g jordgubbar skivade
4 st nektarin i bitar
200 g rädisa i bitar
3 st salladslök skivad
Basilika färsk
Flingsalt & svartpeppar
Olivolja

Blanda försiktigt ihop jordgubbar, nektarin, rädisa, salladslök, och basilika. Salta och peppra lätt, och droppa över olivoljan, här behövs inga extra kryddor, det blir jättegott med bara lite salt, nymald peppar, och olivolja.

Servera blomkålsbiffarna med rostad majsröra, och fruktsalsa!

  • Biffar

Gillar

Kommentarer