BLOMKÅL MED SVAMPSTUVNING!

Ersätt potatisgratängen, eller som ett gott tillbehör till det mesta.

BLOMKÅL MED SVAMPSTUVNING

1 st blomkålshuvud buketter, spara stam till soppa någon dag
150 g champinjon skivad
1 st schalottenlök finhackad
1 st vitlöksklyfta hackad
0,5 tsk sambal oelek
2 dl grädde
0,5 dl creme fraiche
Salt & svartpeppar
2 - 3 dl ost riven lagrad
Persilja
Smör

Koka blomkål i saltat vatten ca 7 minuter, häll bort kokvattnet och låt ånga av ordentligt.
Fräs champinjon och lök i smör några minuter, tillsätt vitlök, sambal oelek, som får fräsa med i ytterligare några minuter. Häll på grädde, klicka ner creme fraiche, och låt puttra ihop. Tillsätt större delen av den rivna osten, smaka av med salt & svartpeppar.

Lägg över blomkålen i en passande form, klicka över stuvningen, och strö över den resterande osten. Gratinera på 175 grader i ca 15 minuter, eller tills den fått fin färg. Toppa med lite hackad persilja!



Gillar

Kommentarer