BLINIER MED TÅNGKAVIAR, RÖDLÖK OCH SMETANA!

Inte varit så aktiv med matlagning sista tiden, så tipsar helt enkelt bara om något gott och lite lyxigt till fredagsmyset!

BLINIER MED RÖD LÖK, TÅNGKAVIAR & SMETANA

10 g jäst
2 dl mjölk ljummen
1 dl vatten
0,5 tsk råsocker
1 nypa salt
1,5 dl bovetemjöl
1 dl rismjöl
1 st äggula
1 st äggvita

Rör ut jästen i ljummen mjölk och vatten, i en lagom stor degbunke. Blanda ner socker, salt, bovetemjöl, rismjöl och en äggula. Vispa tills det blir en slät smet, täck med bakduk och låt jäsa i en timme.
När smeten jäst färdigt, vispa äggvitan till ett hårt skum och blanda försiktigt ner den i smeten.

Använd gärna en plättlagg, och stek blinierna i smör i ungefär 2 min/sida. Det blev ca 30 st små blinier, men det går ju att göra både större och mindre.

Servera genast med finhackad rödlök, tångkaviar, smetana, och saltgurka!

Gillar