BLINIER MED RÖDLÖK, TÅNGKAVIAR OCH SMETANA!

BLINIER MED RÖD LÖK, TÅNGKAVIAR & SMETANA

10 g jäst
2 dl mjölk ljummen
1 dl vatten
0,5 tsk råsocker
1 nypa salt
1,5 dl bovetemjöl
1 dl rismjöl
1 st äggula
1 st äggvita

Rör ut jästen i ljummen mjölk och vatten, i en lagom stor degbunke. Blanda ner socker, salt, bovetemjöl, rismjöl och en äggula. Vispa tills det blir en slät smet, täck med bakduk och låt jäsa i en timme.
När smeten jäst färdigt, vispa äggvitan till ett hårt skum och blanda försiktigt ner den i smeten.
Använd gärna en plättlagg, och stek blinierna i smör i ungefär 2 min/sida. Det blev ca 30 st små blinier, men det går ju att göra både större och mindre.
Servera genast med finhackad rödlök, tångkaviar, smetana, och saltgurka!

Gillar

Kommentarer