BJÖD MINA NÄRA OCH KÄRA PÅ EN VÄRMANDE SOPPA!

Inte så ofta jag har möjlighet att träffa min syster och svåger, eftersom de bor på fastlandet. Men plötsligt händer det, när både gamla mamma, syster, svåger, och dottern med pojkvän, som äntligen återvänt hem ifrån England kan få tid att umgås lite. Det blåste snålt, så bjöd passande nog, på en matig och värmande soppa.

MINESTRONE MED KORNGRYN & SPARRIS

1 st rödlök finhackad
3 st vitlöksklyfta finhackad
0,5 st chili röd hackad
2 msk tomatpuré
2 st morot tärnad
1 st zucchini tärnad
1 st paprika tärnad
3 st tomat delad i bitar
150 g haricots vertes
2 st lagerblad
1,5 l grönsaksbuljong
0,75 dl korngryn
1 b vita bönor sköljda
1 knippe sparris delad i bitar
75 g spenat
1 tsk timjan
0,5 tsk oregano
Salt & svartpeppar
1 dl parmesan riven
Basilika färsk

Hetta upp olivolja i en stekgryta, och fräs tomatpuré, morot, zucchini, lök, vitlök, chili, och paprika på låg värme i ca 15 minuter. Rör om några gånger under tiden. Tillsätt lagerblad, grönsaksbuljong, och låt soppan få ett uppkok. Rör sedan ner tomat, korngryn, och haricots vertes, som får puttra på låg värme under lock i 30 minuter, rör om några gånger.
Blanda då ner vita bönor, och sparris, men spara knopparna, och låt puttra i 5 minuter.

Rör till sist ner sparrisknoppar och spenat, låt puttra i ytterligare 2 - 3 minuter, smaka av med kryddorna och rör även ner några msk riven parmesan.
Vid servering, garnera soppan med färsk basilika och resten av den rivna osten!

Gillar

Kommentarer