BBQ FALAFEL MED HASSELBACKSPOTATIS OCH TOMAT!

I samarbete med Smakbox, har jag fått hem den senaste boxen med tema Skafferinytt!
Som vanligt samsas gamla favoriter, med nya blivande. Själva idén med denna box är att kombinera något av det som av olika anledningar blivit kvar i kyl och frys, kanske kan kombineras med någon av produkterna i den nya boxen.

Själv hade jag en lite mer än en halv påse falafel liggande i frysen. Jag lagade till dem, liggande på en plåt tillsammans med hasselbackspotatis. Sedan när falafeln var färdig täckte jag dem med BBQ SÅS/CAJ P. Och stoppade in dem i ugnen igen, i några minuter. Blev mums tillsammans med hasselbackspotatis, bakad tomat samt rester av veckans coleslaw 😊


BBQ FALAFEL

600 g falafel fryst
1 dl BBQ SÅS/CAJ P CLASSIC

10 st potatis mellanstora sköljda, skårade
Rapsolja
Salt
Svartpeppar
Ströbröd

4 st tomat kryssad
Salt och svartpeppar
Olja

Persilja hackad

Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt, placera ut potatisen, ringla över olja, krydda med salt och svartpeppar och ströbröd överst.
Baka sedan i ugnen på 175 - 200 grader i ca 30 minuter. Ta ut plåten tillsätt fryst falafel och låt dem tillsammans med potatisen, bakas enligt instruktion på förpackningen. Passa gärna på att baka tomaterna samtidigt. Ta ut plåten, plocka av potatisen, häll BBQ SÅS över falafeln, blanda väl, så att falafeln täcks med sås, och ställ sedan tillbaka i ugnen i några minuter.

Servera sedan BBQ Falafeln med hasselbackspotatis, bakad tomat, samt coleslaw!

#nouwseptemberchallange

Gillar

Kommentarer

IzabellaL
IzabellaL,
Men oj va gott!!😍
nouw.com/izabellal
marielyander
marielyander,
Tack snälla rara du 🙏💚
nouw.com/marielyander