BAKAD FETAOST!

Enkelt, somrigt och gott, bakad fetaost. Räkna med 2 frp fetaost till 4 personer.

BAKAD FETAOST MED TOMAT OCH RÖDLÖK

2 st frp fetaost
250 g tomater gärna olika färger och storlekar
2 st rödlök skivad
2 msk honung flytande
0,5 dl olivolja
Oregano färsk några kvistar
Timjan färsk några kvistar
Flingsalt & svartpeppar
Chiliflakes
0,5 citron skivor

Häll hälften av olivoljan i en passande ugnsform eller stekpanna. Lägg fetaosten i mitten, och lägg sedan rödlök och tomater, runt om, och på fetaosten. Ringla honung över, lägg på färska örter, lite flingsalt, peppar, citronskivor, och avsluta med att hälla på resten av olivoljan. Baka i ugnen på 225 g i ca 15 minuter.
Servera eventuellt oliver till, och ett gott bröd att doppa i olivoljan!


Gillar