ÄNTLIGEN SÄSONG FÖR BRYSSELKÅL

VINTER CARBONARA MED ROSTAD BRYSSELKÅL OCH VÄSTERBOTTENOST

300 g brysselkål halverad och yttre bladen bortplockade
Olivolja
4 vitlöksklyftor skivade
2 msk honung
2 msk balsamico
1 tsk rosmarin
Salt, peppar och chiliflakes
1 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
2 dl västerbottenost riven
4 äggulor

4 port pasta

Fräs vitlök på svag värme några minuter, rör sedan ner brysselkål, honung, balsamico, rosmarin, salt, peppar och chiliflakes och låt fräsa på medelvärme i ca 5 minuter.
Häll sedan över 1 dl grönsaksbuljong och 3 dl grädde och låt puttra tills brysselkålen känns lagom mjuk.
Smaka av, och häll blandningen och den rivna osten, över den färdigkokta pastan och rör runt ordentligt.
Servera med äggula, extra ost och mycket grovmalen svartpeppar!



Gillar

Kommentarer

lindaolsson
lindaolsson,
Åh vad gott!!
nouw.com/lindaolsson
marielyander
marielyander,
Tackar ✨🙏😊
nouw.com/marielyander