ÄNTLIGEN HÄR, GOTLÄNDSK GRÖN SPARRIS!

BRUSCHETTA MED GRÖN SPARRIS, MOZZARELLA, OLIVOLJA OCH CITRON

2 st knippor grön sparris
2 st mozzarella
75 g babyspenat
Citron eko skal och saft
Olivolja
Salt & peppar
Chiliflakes
8 st skivor baguette skuren på snedden

Bryt av den nedre hårda delen, på sparrisen.
Lägg brödskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper, och ringla över olivolja. Rosta i ugnen på 200 grader, ca 7 - 10 minuter, eller tills brödet fått fin färg. Hetta upp en stekpanna med olivolja, och stek sparrisen på ganska hög värme några minuter, vänd på dem några gånger under tiden, blanda till sist ner spenat, som får mjukna lite. Fördela sparris, spenat, och mozzarella på brödskivorna. Pressa över lite citron, krydda med flingsalt, peppar, och chiliflakes strö över citronzest, och avsluta med att droppa lite olivolja överst, servera genast!

Gillar