ALLTID LÄGE FÖR SOPPA, ELLER HUR!

SOPPA MED ROSTAD MOROT OCH DILLRÖRA

500 g morot i bitar
2 st lök i bitar
4 st vitlöksklyftor
0,5 chili röd
1 l grönsaksbuljong
2 st apelsin pressad
1 frp cannelinibönor.
1 morot hyvlad och rostad

1 knippa dill hackad
1 frp färskost
Flingsalt och ev liteee chiliflakes
Rörs ihop

Blanda morot, lök, vitlök och chili på en plåt, häll över lite olivolja, salt och peppar.
Och rosta grönsakerna i ca 30 min på 200 grader.

Ta ut plåten från ugnen, och lägg över grönsakerna i en kastrull, häll över grönsaksbuljong och låt puttra i 10 minuter. Rör ner bönor, pressad apelsin, och låt allt få ett uppkok, och puttra några minuter till. Mixa soppan slät, och smaka av med salt & peppar, och ev chiliflakes

Vid servering, toppa med dill & färskoströra och rostad morot


Gillar