ADVENTSMIDDAG, GRYTA MED JULIGA SMAKER!

ADVENTSGRYTA MED QUORN, SAFFRAN, GLÖGG, OCH ÄDELOSTKRÄM

300 g quornstrimlor
250 g champinjoner
4 st lök i klyftor
4 st vitlöksklyftor skivade
1 röd paprika
1 röd chili hackad
5 cm ingefära hackad
1 tsk röd paprika
0,5 g saffran
2 dl vit glögg
3 dl grädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 knippe gräslök


Bryn champinjonerna i lite smör, tills de börjar få färg.
Blanda sedan ner quornstrimlor, chili, vitlök, ingefära och paprika och låt fräsa ytterligare några minuter. Pudra över saffran, paprikapulver, och rör runt ordentligt innan glögg, grädde och buljongtärning tillsättes. Låt sedan allt puttra under lock, på svag värme i ca 7 minuter.

Servera med quionoa, eller ris,
en klick ädelostkräm, och hackad gräslök!

ÄDELOSTKRÄM

250 g ädelost
1,5 dl grädde
Lite peppar

Koka upp grädden, och häll den över ädelosten, peppra lätt, och mixa tills det blivit en slät massa. Låt stå i kylen tills servering. Är även jättegod spritsad, på pepparkakor med balsamicokokta fikon!

Gillar